Italy

Loading information...
Loading information...

Stedentrip Rome in 5 dagen

Rome in het voorjaar, was het wel zo'n goed idee. We zagen het zelf wel zitten, in Nederland was het vies koud en Italië had veel betere verwachtingen. Voor onze stedentrip zijn we vertrokken vanaf het vliegveld in Eindhoven. Omdat wij zelf uit het noorden van het land komen was het wel even een stukje rijden. Maar dit was prima te doen doordat we voor de spits zijn vertrokken en lekker konden doorrijden. Vliegveld Eindhoven is niet bijzonder groot en parkeren is goed te doen. Je hebt een aantal plekken waar je je auto kwijt kan en hoe verder weg, des te goedkoper  (voor 5 dagen waren we zo'n 45 euro kwijt)

We vlogen met Ryanair richting het vliegveld Chiampino in Rome. Dit vliegveld ligt iets verder van het centrum dan het bekendere vliegveld Fiumichino maar heeft een prima busverbinding! Voor een 3 euro ben je in ongeveer 30 tot 45 minuten in het centrum, en de bussen rijden om de paar minuten.

Tijdens onze trip verbleven we in het Hotel Lussemburgo (4 nachten voor ongeveer 200 euro), dit is een klein hotelletje in de buurt van het centraal station Termini in het centrum van Rome. Het bevindt zich daarnaast op loop afstand van de metro en als je even doorloopt sta je al voor het Colosseum. Het hotel Lussemburgo is een familie business en wordt gerund door een aardig maar slecht Engels sprekend ouder stel.

Bij aankomst regende het pijpenstelen wat ons erg tegenviel juist omdat bij vertrek uit Eindhoven het zonnetje scheen... Maar gelukkig was deze bui snel voorbij en zijn we de stad in getrokken.

Read more

Tuesday
Chance of Rain
26°C
Chance of Rain
Wednesday
Clear
29°C
Clear
Thursday
Clear
31°C
Clear
Friday
Clear
31°C
Clear
Saturday
Clear
31°C
Clear
Sunday
Chance of Rain
28°C
Chance of Rain